Едва Ли Сте Подозирали, Че Тези 10 Неща Ги Правите По Грешния Начин!


Имаме склонност да активираме автопилота, когато става въпрос за ежедневието, като правим всичко това без много мисъл. Като деца, се учим да изпълняваме прости задачи, като копираме възрастните. Има само един проблем: няма доказателства, че те го правят правилно.

Ние решихме да ви помогнем да започнете да правите ежедневните неща правилно.

10. Как да държим волана

Най-безопасното място за поставяне на ръцете ви е на централната линия (както е показано на снимката по-горе). Тази позиция предотвратява отварянето на въздушните възглавници в ръцете ви, като по този начин защитавате главата и тялото си.

9. Позиция на тоалетната седалка

Винаги трябва да изплаквате тоалетната, ако не искате микроби, които летят във вашата баня (кърпа, четка за зъби и т.н.). Всеки път, когато миете тоалетната, въртящата се вода се смесва с малки частици изпражнения и се разпространява във въздуха.

8. Най-доброто време за прилагане на дезодорант

Най-малко ефективното време за прилагане на антиперспирант е сутрин веднага след душ. Дезодорантът попада в потните жлези и ги запушва. Тъй като нивото на пот на сутринта обикновено е по-високо, вашият антиперспирант просто се измива.

Най-доброто нещо, което трябва да направите, е  да го поставите точно преди лягане, когато кожата ви е по-суха и вашите потни жлези не са толкова активни. Дезодорантът обикновено трае 24 часа.

7. Чудни чекмеджета

6. Кашлица

Винаги ни е казано да използваме ръцете си, за да покрием устата и носа си, когато кашляме или кихаме, но това е напълно погрешно. Вирусите лесно се разпространяват чрез докосване – след като кихате или кашляте, вие използвате ръцете си, за да отваряте врати, да докосвате билети и пари или да държите перила.

Вместо това използвайте лакътя или ръкава си, за да сведете до минимум разпространението на микроби.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)