Практични съвети за премахване на влагата в дома


Влагата у дома е един от най-неприятните и опасни проблеми, който може да стигне до главите ни. Колкото и качествена дограма да имаме, в повечето случаи проблемът е породен от други неща. Мокрите прозорци и стени, неприятната миризма и непрестанният конденз могат да вгорчат живота и на най-упоритите хора.

Влагата може да се появи на абсолютно всяко едно място, но излишната влажност кондензира върху по-хладните места – прозорци, неотопляеми помещения, неизолирани стени и прочие. В един момент се появява мухъл по тавана, стените, ъглите. Мазилката и тапетите започват да се рушат. Прозорците са постоянно замъглени. Все неприятни неща.

Известно и, че този проблем може да ви донесе неволи като ревматизъм, алергии, астма и други проблеми на дихателната система.

Какво може да сторим, за да се справим? За премахване на влага има няколко решения:

От една страна ще чуете съвети за редовно проветряване. Дори да е за малко, да се случва редовно. Няма ли обаче това да доведе до загуба на топлина и повече дискомфорт за хората, които се намират в помещението. Да, в някои моменти можеш да отвориш своите pvc прозорци, но не е кой знае колко устойчиво решение.

Друга препоръка е да се използват различни препарати, които премахват мухъл. Първо трябва да се отбележи, че у доста хора могат да предизвикат дразнене и алергии. Трябва да се каже и, че това не е превантивна мярка, а временно решение. Със сигурност обработката с препарати в дългосрочен план ще ви донесе негативи.

Налични са различни бои и материали, които се рекламират като подобряващи изолацията. Те са много скъпи, а резултатите поне в някои случаи са доста спорни.

Истински устойчивите решения се състоят в изграждането на добра изолация и използването на дограма за прозорци, която е подходяща за обстановката.

Искам да ви представя и едно друго много интересно решение от Алумин дизайн ООД. Вентилационна клапа за ПВЦ дограма. Използва се, когато има влага, но няма как прозорците да се отварят. Позволява постоянна циркулация на свеж въздух, без това да води до изстиване на помещението.

Клапата е компонент, който се монтира на касата или крилото на дограмата (от всякакъв тип). В отворено положение позволява навлизането на контролиран поток от въздух. Ако има силен напор на вятър, механизмът не позволява продухване в помещението.

Това е много лесен начин да се отървете от конденза върху стъклопакета и да имате свеж въздух в помещението, без това да води до температурни загуби.

 

 

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)