Тези снимки ще объркат мозъка ти и ще те накарат да се замислиш и да погледнеш пак!


Представяме ви шест майстори на сюрреалистичното изкуство. Всеки от тях ни напомня, че светът е пълен с чудеса – не само отвън, но и в дълбините на нашето въображение. Бонусът в края на тази статия ще промени визията ви и ще ви подмами. Бъди внимателен!

Магическият сюрреализъм на Роб Гонсалвес

Слънцето се завръща

Незавършена пъзел

Дамите на езерото

Часът на авиацията

Някои се отнасят до стила на рисуване, практикуван от  Роб Гонсалвес като „сюрреализъм“. Смятаме обаче, че „магическият реализъм“ може да е по-подходящ. Странното, незабелязано обединение между различни, но еднакво реални светове и фините, но невъзможни трансформации на обектите са нишката, която минава през всички картини на Гонсалвес. Той ни напомня чрез блестящата си работа, че всичко около нас е свързано по някакъв начин.

Паралелните светове на Яцек Йерка

Календар на ябълката

Лабиринта на пролетта

Зимна вълна

Библиотека

Полският художник Яцек Йерка е известен по целия свят със своите фантастични и тайнствени картини. Любител на рисуването от детството си, той трябваше да защити своя уникален стил в лицето на възраженията на неговите традиционалисти учители в художественото училище, които откриха, че неговият сюрреализъм – някой може да каже, че е зрителски – е прекалено необичаен.

Нееднозначното въображение на Нийл Симоне

Размисли

Щори

Парадоксален интериор

Нищо в картините на британския художник Нийл Симоне не е това, което изглежда на пръв поглед. „За мен светът около нас е серия от крехки и непрекъснато променящи се форми, нюанси и граници“, казва Симон. Всъщност всички негови картини създават впечатление за илюзия и взаимосвързаност, където границите между обектите са замъглени.

Многобройните метафори на Владимир Куш

Покана за вечеря

Вятърните мелници

Залез над океана

Има някакъв загадъчен елемент в цялата работа на  Владимир Куш, който е просто хипнотизиращ. Сякаш те са осветени отвътре, създавайки впечатлението, че зрителят там е участвал в самата сцена.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)