Този прост тест ще те накара да се чувстваш много по-щастлив! Виж как


За по-малко от минута можете да научите как да направите живота си по-балансиран.

Животът ни е съставен от множество различни елементи, които са важни за нас, било то семейство и приятели, работа или бизнес или преследването на личните хобита. Но е от решаващо значение всеки да намери правилния баланс между тези неща, каквото и да са те. В противен случай животът има вероятност да се фокусира прекалено много само върху няколко неща, които в крайна сметка могат да ни направят нещастни.

Натъкнахме се на един много прост тест, който широко се използва сред психолозите, за да помогне на хората да намерят по-добър баланс в живота.

Ето какво трябва да направите:

  • Копирайте диаграмата по-горе върху лист хартия.
  • По скала от 1 до 10, преценете колко успешни сте били през последната година във всяка от посочените области. След това съединете отметките, които сте си дали на схемата, за да оформите кръг.
  • Ще завършите със своето лично “ колело на живота“, което ще ви помогне да разберете на кои елементи от живота ви трябва да отделите повече или по-малко внимание.

Не се отчайвайте, ако не постигнете 10 точки в която и да е част от кръга или ако завършите с „зъб“, а не колело. Този тест е просто начин да разберете как можете да промените живота си към по-добро. Разбира се, можете да добавите още елементи в кръга, ако смятате, че нещо липсва. Въпреки това изглежда, това упражнение трябва да ви помогне да разберете къде е дисбалансът в живота ви – и на свой ред, причините, поради които може да не сте напълно щастливи.

Опитайте се да правите това упражнение веднъж месечно. Положителната промяна не отнема завинаги и в крайна сметка вашето „колело на живота“ трябва да стане много по-равномерно.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)