13 Забележителни реклами, които доказват, че маркетинговите специалисти на ИКЕА са истински гении


Всички знаем марката ИКЕА за мебели и домашни потреби на достъпни цени. Но шведският гигант не би станал световен лидер в индустрията, без добре планиран маркетинг и брилянтни рекламни кампании.

Колегите в „Bright Side“ са съставили списък от 13 такива забележителни реклами, които доказват, че маркетинговите специалисти на ИКЕА са истински гении.

11. Любовта е сложна.

 

Сглобяването на мебели от ИКЕА ви дава гарантиран резултат.

10. Празнувайте деня на Свети Валентин

 

През 2013 г. ИКЕА Австралия направи специално предложение за родители, които заченат децата си на Деня на Свети Валентин. Можете ли да запазите талон си 9 месеца? Ще спечелите!

9. Тест за бременност в списание

ИКЕА със сигурност знае как да насърчава хората да увеличават населението. Последната им рекламна кампания в Швеция предложи на жените да буквално да пишкат на страница на списание Amelia, за да разберат дали са бременни. Дали някой наистина е направил това?

8. Най-полезната книга в света

Ако не мислите, че каталозите са добре четени, тогава не сте виждали тези от ИКЕА. В един от техните каталози ИКЕА включи „вградена измервателна лента“, която допринесе за успешна кампания, която доведе до увеличаване на продажбите на магазините с 13,5% в сравнение с предходната година – с почти 11% по-висока от планираната цел за продажби. Просто и гениално.

7. BookBook – най-новата технология

Специалистите по маркетинг на компанията имат голямо чувство за хумор. През 2014 г. ИКЕА стартира реклама, която популяризира каталога си за 2015 г. Рекламата стана вирусна и в момента има над 18 милиона показвания.

6. Искате ли да направите снежен човек?

Тази забавна реклама показва способността на компанията да намира хумор в иронията. Това е едно от нещата, които обичаме на ИКЕА.

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)