9 Практически съвета от милионерите, които всеки чвеок може да използва!


Да станеш милионер не е просто някакъв нереалистичен сън. Статистиката показва, че повече от половината милионери са станали успешни със собствените си усилия. Уроците, които можем да спечелим от тях, не могат да ни гарантират статут на милионер, но заслужава да се чуят.

Екипа на „Bright Side“ е събрала някои от най-умните поговорки за печалба, спестяване и инвестиране на пари, за да ви помогне да се доближите малко до мечтата си да станете супер богати.

9. Правилото 50/30/20

Това е правило, което може да се използва за управление на бюджет. То трябва да разпредели приходите Ви в 3 категории:

 

  • Първата категория е жизнено важна. 50% трябва да се разпределят за месечни разходи като наем, транспорт, комунални услуги, хранителни стоки и др.
  • Втората категория е личните разходи. Това означава, че можете да използвате 30% от доходите си за развлечения, пазаруване, хобита и всичко, което ви прави щастливи.
  • Последната категория е икономия. 20% от парите ви трябва да отидат направо в банката.

8.Пазарувайте от разпродажбите

Ясно е, че това не е съвет, който сте очаквали да получите от милионери. Но ние всички можем да се съгласим, че този начин на пазаруване може да спести малко пари. Това правило важи за продуктите, които всъщност ще използвате и няма да губите.

7. Не използвайте кредитни карти.

Ако имате кредитна карта в портфейла си, тя ви насърчава да купите веднага това, което искате, независимо дали наистина можете да си позволите да го направите. Но използването на кредитни карти за извършване на покупки означава да харчите пари, които всъщност нямате. Освен това, реалността на високите лихвени проценти прави покупките Ви много по-скъпи.

6. Опитайте се да купувате от производителите.

Преди да купите нещо в магазин, задайте си въпроса: „Възможно ли е да го купите направо от производителя?“ Много често може да разберете, че можете да поръчате продукта на по-ниска цена. Понякога може да се сблъскате с минимално количество поръчки. В този случай можете да предложите на приятели да поръчате заедно, като ги мотивирате с атрактивно ниски цени.

5. Не харченето на пари е същото като да печелите пари.

Колкото по-малко пари харчите, толкова повече имате. Това е очевидно заключение. Правете пазаруване рационално. Ако се борите с импулсните пазарувания, можете да си зададете тези въпроси преди всяка покупка: „Наистина ли имам нужда от това? Ами ако не го купя?

4. Живейте според средствата си.

Най-големият проблем на много хора е, че те харчат повече, отколкото печелят. Единственият начин да увеличите бюджета си е да живеете според своите средства.

Често срещаме хора, които купуват хубави къщи в хубав квартал, само защото искат да впечатлят други хора. Те мислят за това, което ще кажат техните приятели и членове на семейството. Помислете за себе си, съсредоточете се върху живота си и не се опитвайте да парадирате.

3. Започнете да печелите пасивни доходи.

Това, което повечето хора правят, което води до това, че никога не се боят, работи усилено за всеки долар. В този случай времето им се равнява на парите им.

Познавате ли, милионери, които печелят пари просто като прекарват времето си на работа? Разбира се, че не. Те получават парите си, за да работят за тях. Времето е по-полезно от парите. Ето защо е важно да имате пасивен доход.

2. Заобиколете себе си с успешни хора.

Идеята лесно се обяснява с това колко хора около вас влияят върху живота и мисленето ви. Ако се разбирате с талантливи хора, които споделят вашето виждане, е по-лесно да генерирате творчески идеи и да ги съживите.

Бъдете около хора, които не само ви вдъхновяват, но и ви насърчават да предприемате действия и да направят мечтата ви по-голяма.

1. Парите не са всичко.

Очевидно парите са голям фактор в нашия живот. Те определят къде живеем, какво ядем и какво притежаваме. Но парите не са всичко. Можете да си купите къща, в която да живеете, но не можете да си купите семейство, с което да живеете.

Парите подобряват качеството на живот. Но това не е нищо в сравнение с подкрепата на вашето семейство и приятели, здравето и чувството за щастие.

Честно казано, големите пари не се правят, просто като се следва набор от правила и насоки. Но създаването на здравословни финансови навици е голяма стъпка към финансовия успех. Единственото нещо, което може да ви попречи да постигнете вашите мечти и цели, е вашето отношение към тях.

Превод: Pitanka.net

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)