Уредите, които горят енергия дори когато са изключени


Знаете ли, че домашните уреди могат да водят „таен“ живот и да продължат да работят дори когато сте натиснали бутона за изключване?

Направихме някои изследвания и разбрахме кои устройства са особено пагубни и продължават да губят енергия, дори когато са изключени.

1.Зарядно устройство без телефон

Зарядно устройство, оставено в контакта, продължава да използва енергия, дори когато няма свързано устройство. Мощността е минимална.

2.Цифров телевизионен тунер

Телевизионните тунери продължават да работят, след като ги изключите и губите до $ 22 енергия на година.

Повечето от нас дори не се притесняват да превключват нашите тунери в режим на готовност, мислейки, че изключването на телевизора е достатъчно. Това води до 5 пъти повече разходи.

3.Телевизор

Знаехте ли, че натискането на бутона за захранване изпраща телевизора в режим на готовност, а не го изключвате? Това консумира около $ 25 енергия на година.

4.Компютри и лаптопи

Дори изключен, компютрите и лаптопите продължават да работят. Ето защо, когато ги изключите, можете да спестите до $ 100 на година.

 

5.Устройства с таймер

Такава малко забелязана подробност като работен таймер може да ви каже, че устройството все още е включено. С изключването на такъв уред спестявате до $ 114 на година.

6.Трябва ли да ги изключите?

Някои смятат, че горните суми са малки, докато други ще бъдат впечатлени.

Във всеки случай изключването на устройствата все още си заслужава: непредвидено увеличение на мощността може да ви остави без пари с цяла къща с изгорени уреди.

Източник: brightside.me

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)