Никога Не Правете Това, Ако Не Искате Да Се Състарите !


Koгато се появят бръчки и други признаци на стареене на кожата, много жени се паникьосват и прибягват до пластична хирургия, използването на различни кремове и противосъстаряващи средства. Други просто приемат този факт. Какво е необходимо, за да запазим младостта и красотата по-дълго? Може би, да преразгледате ежедневните навици и да нанесете малки промени в начина на живот. Ето 10 лоши навика, които  влияят отрицателно на външния вид на жената.

1. Прекомерно използване на скраб

Измиването или отстраняването на мъртвите частици на кожата е добро, само ако правите тази процедура не повече от два пъти седмично. Честото използване на скарб поврежда епидермичните клетки, което прави кожата по-уязвима на възпаление и изсушаване.

2. Пренебрегвате слънцезащитните продукти за лицето

Слънцезащитните продукти трябва да се нанасят не само на на плажа, но и навън на улицата при слънчево време.

3. Ядете малко зеленчуци и плодове

Вредната храна не само разваля фигурата, но и влошава състоянието на кожата. Експерти съветват да се ядат плодове и зеленчуци на всеки 4 часа. Вместо да хапвате чипс, яжте ябълка – тялото ще ви каже „благодаря“.

4. Носите стари сутиени

С течение на времето, всяко облекло се разтяга и променя формата си и сутиенът не е изключение. Някои жени в продължение на години носят един и същ сутиен, което е много направилно.

5. Недоспиване

Известно е, че здравият пълноценен сън (8 часа) е гаранция за красотата и здравето. Последиците от липса на сън: тъмни кръгове под очите, лош тен, умора – всичко това рано или късно ще доведе до преждевременно стареене.

6. Широки дрехи

Много жени смятат, че носенето на торбести дрехи помага да се „скрие“ килограмите, но това не е така. Не носете чували, ако обичате свободните дрехи – има много женствени варианти.
7. Не пиете вода

Около 8 чаши вода на ден са достатъчни. Но питейната вода е най-простата рецепта за красота. Отказването на водата ще доведе до отпусната и суха кожа.
8. Много захар

Излишната захар в храната е вредна и това е добре известен факт. Прекомерната консумация на захар неблагоприятно засяга не само талията, но и състоянието на кожата: става по-малко еластична и по-уязвима на възпаление.
9. Злоупотреба с газирани напитки (и алкохол, разбира се)

Често  дори не мислим за това колко вредно е въздействие на газираните напитки върху състоянието на зъбите. Те съдържат много захар.

 10. Пушенето

Отпуснатост и сухота на кожата, торбички под очите, бръчки – и това е само на негативните промени в кожата от пушенето, да не говорим за въздействието върху състоянието на белите дробове, протичането на бременността и стреса на целия организъм.

 

log in

reset password

Back to
log in
error: Моля не копирайте съдържанието! :)